Lang & gelukkig

Lang & gelukkig

“Lang en gelukkig” is een knotsgek stuk. Een lappendeken van slapstick, foute liedjes, flauwe grappen en pure magie, met een dikke ironielaag er overheen. Sprookjes worden door elkaar gehaspeld: Roodkapje en Assepoester worden vriendinnen, Klein Duimpje komt ter hulp, de Boze Wolf kampt met een identiteitscrisis, de koningin verplicht prins Roderick een vrouw te zoeken, de baron hertrouwt met de boze stiefmoeder Irma Zonderboezem en haar vileine dochters Paris en Hilton, knecht Knoop en lakei Wilhelm treden op de voorgrond, de wolf wordt achterna gezeten door Stoere Jagermannen en zelfs Bambi verschijnt plots.

De apotheose volgt op het Grote Bal, of beter, de dag na het bal, wanneer de prins met het glazen muiltje op zoek gaat naar zijn bruid. Maar het loopt nét íets anders af dan in het originele sprookje, met meervoudige happy endings tot gevolg. Niemand is nog eenzaam, de wereld is wonderbaarlijk schoon.

De acteurs spelen, op een paar na, allemaal meer dan één rol, het publiek wordt meer dan eens verondersteld mee te doen en er is live muziek, die bij momenten ook al luid kan worden meegezongen. Een hilarische familievoorstelling, een gecompliceerde sprookjesfarce, voor kinderen van 9 tot 99.

Naar Don Duyns
Regie Jan Wyns

Speeldata

15 – 16 – 17 – 18 juni 2017

Locatie

NMKT
Terlindenhofstraat 204 – 2170 Merksem

Cast

Tryggve

Tryggve Bauweraerts

Martine Brijs

Martine Brijs

Roodkapje
Koningin

Hugo K

Hugo Kegelaers

Christophe L

Christophe Liekens

Nick L

Nick Lodewyckx

Gioia P

Gioia Petrarca

Jan Ryngaert

Jan Ryngaert

Grote boze wolf
Paris

Jan W

Jan Wyns

Mon W

Mon Wyns

Gallerij